Vad tycker ni om Det onda arvet?

För mig är det här både en favorit och inte en favorit. Jag tycker det är väldigt långtråkigt att läsa om Mattias och Kaleb i gruvorna, det är ju såklart väldigt väldigt hemskt men det är inget som fångar mitt intresse. Jag vill ju läsa om fortsättningen på Dödssynden och följa Paladinerna i Köpenhamn och som tur är kommer vi ju dit sen.

Kolgrim är en karaktär jag verkligen hatar, han år så otroligt elak att jag inte alls kan känna någon förståelse för vad han han gör och känner. Det är ju bara ren och skär ondska han handlar i. Visst det är ju det onda arvet bla bla bla som driver honom, den onda Tengel men ändå det han gör är oförlåtligt. Lurar ut sin lillebror för att se delfiner bara för att han inte ska få skatten och inte har något samvete över det mer än att han ska bli upptäckt. Och sist men inte minst: mördar Tarjei, släktens stora hopp och på det viset gör att Mikael försvinner ur bilden och att han måste genomgå allt han gör sen.

Efter Kolgrim och Tarjeis död så kommer vi till min favorit del – den om Gabriella! Jag känner så mycket med henne, hennes osäkerhet, känslan om att inte vara fin eller bra nog. Det är något som alla unga kvinnor går igenom. Det är så fint hur hon lever upp i Gråstensholm när hon får hjälpa andra och hon växer verkligen till en stark kvinna. Gabriellas och Kalebs kärlek som växer fram är så himla fin, de är från så olika världar men ändå så rätt för varandra! Jag älskar scenen mellan dessa två i släden när Gabriella är lätt berusad för första gången, scenen när de berättar för Eli att hon ska bli deras riktiga dotter. Det är så förbaskat fint!

Sist men inte minst, i den här boken har vi ju den finaste julscenen från hela sagan. Och Liv, det är så otroligt roligt att få följa henne som en mogen kvinna. Hon har vuxit upp och blivit riktigt stark. Älskar henne!

Vad tycker ni om Det onda arvet?

Kristin