Vad tycker ni om Spökslottet?

Detta är i min mening en riktigt mellanbok, den driver inte handlingen framåt på något vis men trotts detta är den riktigt bra! Det är spännande att läsa om Tancred och Molly/Jessicas äventyr även om vi är tillbaka på ruta ett igen i slutet av boken.

Det är kul att få träffa på den mogna Cecilie och Alexander igen och framförallt roligt att se att Cecilie inte förändrats så mycket utan att hon fortfarande är en kvicka härliga Cecilie vi minns. Och Alexanders hemlighet som kommer fram till Tancred, jag önskar bara att Tancred hade berättat om utpressningen tidigare innan den gick så långt som den nu gick.

Nåja, Tancreds äventyr på vackra Jylland. Ursula är ju samma tjurkärring som tidigare men det är ändå spännande att läsa om äventyren med gamla Askinge och allting. Häxan som inte är en Häxa. När Tancred möter ”Molly” i skogen och senare när båda är förkylda och de skriver brev till varandra, det är så spännande att läsa om det!

Jag älskar när Margit tar med riktiga personer i böckerna så självklart älskar jag att läsa om Leonora Christine och Corfitz Ulfeld. Jessicas äventyr med dem är också spännande att läsa om med denna mystiska ”Ella”.

Vad tycker ni om Spökslottet?

Kristin